Merkezimiz, T.C. Dışişleri Bakanlığı "Yeniden Asya" Çalıştayına Davet Edildi

SUİ Müdürü Dr. Tolga Öztürk ve SUİ Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Eren İrfanoğlu T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlediği “Yeniden Asya Çalıştayı”na davet edildi. Heyetimiz Türkiye’nin alanında uzman akademisyenleri ve bakanlık yetkilileri ile fikir alışverişinde bulundu. Uzmanlık alanı Güneydoğu Asya ve Endonezya olan Öğr. Gör. Eren İrfanoğlu Güneydoğu Asya oturumunda ülkemizin Güneydoğu Asya’da izlemesi gereken politikaları özetledi.

Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun 11. Büyükelçiler Konferansında açıkladığı “Yeniden Asya” politikamızın şekillendirilmesi amacıyla  üniversite ve düşünce kuruluşlarımızın değerli temsilcilerinin politika önerilerini almak üzere  “Yeniden Asya Çalıştayı” Ankara’da  gerçekleştirilmiştir.

Sayın Bakanımızın açılış konuşmasını yaptığı çalıştayda Milletvekillerimiz, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyeleri, yabancı misyon temsilcileri, Türkiye’nin farklı köşelerinden akademisyenler ve öğrenciler hazır bulunmuşlardır.

Açılışın ardından Orta Asya, Doğu Asya, Güney Asya ve Güneydoğu Asya bölgelerinin ele alındığı dört farklı oturum düzenlenmiştir.

Eski Site